Zonnepanelen

Wordt uw eigen energieleverancier

Met zonnepanelen wekt u uw eigen elektriciteit op. Door middel van zonlicht wordt er elektriciteit opgewekt, welke vervolgens gebruikt wordt voor bijvoorbeeld uw televisie, wasmachine of uw haardroger. De stroom die niet gebruikt wordt levert u vervolgens aan het elektriciteitsnet. Zodoende bespaart u aanzienlijk op uw energierekening. Daarnaast kunt u van de overheid een flinke subsidie tegemoet zien.

Advies op maat; realisatie van A tot Z

Onze adviseur adviseert u graag naar de mogelijkheden van zonne-energie. Op basis van een persoonlijk gesprek bieden we u een passend systeem, waarbij we de complete montage verzorgen en u behulpzaam zijn met eventuele subsidieaanvraag indien van toepassing.

Een zonne-energie installatie is een goed doordacht integraal systeem met hoogwaardige onderdelen die perfect op elkaar afgestemd zijn. Elk onderdeel draagt bij aan optimale prestaties en een maximale opbrengst.

 

 

Kwaliteit en productgarantie

Zonnepanelen zijn op dit moment te krijgen in uiteenlopende kwaliteit, A. Ploem & Zn. B.V. installeert uitsluitend panelen van IBC-Solar waarvan de kwaliteit gewaarborgd is. Tevens worden er productgaranties van zowel fabrikant als importeur IBC-Solar op de panelen verstrekt. Panelen zijn gecertificeerd (TUV, CE, IAF, ISO en DIN).

Zonnemodules of zonnepanelen zijn opgebouwd uit losse cellen die licht omzetten in elektrische energie. Dit proces is gebaseerd op de natuurlijke elektrische eigenschappen van de halfgeleider silicium. Zand is na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Het is dan ook een zeer goedkope en bijna onuitputtelijke natuurlijke hulpbron. Maar om het geschikt te maken voor de opwekking van elektriciteit is een ingewikkeld proces van meerdere stappen noodzakelijk. Hierbij wordt eenvoudig silicazand omgezet in zuiver kristallijn silicium.

 

 

Prestaties van zonnemodules meten

Het lijkt onlogisch, maar zonnemodules functioneren beter als het kouder is. Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de elektriciteitsproductie. Een goede ventilatie van zonnemodules verlaagt de kerntemperatuur en verhoogt daarmee de prestaties.

Als zonnemodules op hun best presteren, noemen we dat de ‘piekprestatie’, aangeduid met een kleine “p” achter de kilowattmeting: kWp. Deze waarde geeft een indicatie van de prestaties van een zonnemodule bij volledige blootstelling aan de zon in ideale omstandigheden.

 

Investering terug verdienen

“Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering terug verdient heb?”, een veel gestelde vraag. De basis terugverdientijd van dit systeem kunt u berekenen door de vermeden stroomkosten bij elkaar op te tellen. De huidige prijs voor elektriciteit is circa 23 cent per KWh (bron: www.gaslicht.com, groene stroom). De gemiddelde stroomprijs de komende 10 jaar, uitgaande van een indexering van 4%, wordt dan 31 cent per KWh. Deze dient u te vermenigvuldigen met de verwachtte opbrengst van dit systeem in KWh per jaar.

Verwachte opbrengst zonnepanelen 2295 KWh per jaar
Investering ex. BTW inclusief montage €  3586,-
Energiesubsidie € 0,-
Kosten €   3586,-
Gemiddelde stroomopbrengst €    528 ,-

Terugverdien termijn in jaren wordt dan 6 á 7 jaar en rendement van 15% op de investering. Zonnepanelen hebben een levensduur van circa 25 jaar.

Disclaimer

Bovenstaand zijn voorbeeld berekening per 01-11-2016, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Indexering stroomprijs 4% per jaar. Hoogte subsidiebedrag en toekenning bij provincie Limburg. Afhankelijk van de situatie ter plaatse kunnen kosten/opbrengsten hoger of lager word.

 

BTW retour bij aanschaf

Profiteer nu van 21% BTW retour bij aanschaf zonnepanelen!

Als particulier kan uw investering in zonnepanelen nog meer rendement opleveren, doordat u de BTW van de aanschaf mag terugvorderen bij de Belastingdienst.

Dit scheelt u op een gemiddeld systeem al snel € 800,- tot   € 1000,- ! Dit recht ontstaat doordat u wordt gezien als producent van elektriciteit en dus als ondernemer. De BTW is terug te vorderen als de factuur van de installatie op of na 20 juni 2013 is gefactureerd.

Onze werkwijze

  1. U neemt contact met ons op, bijvoorbeeld middels onze contactpagina of via de telefoon ( 045 – 567 69 69 ). Onze adviseur maakt een afspraak en komt persoonlijk bij u thuis uitleg geven over de mogelijkheden. De mogelijkheden van plaatsing worden beoordeeld en er wordt een vrijblijvende offerte opgesteld. Hierbij krijgt u duidelijke informatie over onze materialen en procedures, subsidies, terugverdientijden, enzovoorts.
  2. Na het onderzoek weten wij wat u precies wilt en weet u wat er mogelijk is bij u thuis. A. Ploem & Zn. B.V. werkt, indien nodig, de offerte verder uit.
  3. Indien u wenst over te gaan tot bestellen kunt u de papieren offerte aan ons ondertekend retour sturen.
  4. Na ontvangst van uw bestelling neemt onze afdeling planning en installatie contact met u op voor het prikken van een datum voor het installeren van uw zonnestroomsysteem.
  5. Wij realiseren uw zonnestroomsysteem. De installatie wordt werkend opgeleverd en u ondertekent de installatieverklaring dat alles naar wens functioneert.
  6. Na afronding ontvangt u van ons de factuur met een betalingstermijn van 8 dagen.

U bent uw eigen energie leverancier!

Voor een afspraak met onze adviseur kunt u tijdens kantooruren bellen naar 045 – 567 69 69, of u stuurt ons een bericht via onze contactpagina.