Airco kopen of huren

Kiest u ook voor het comfort van airconditioning? A. Ploem & Zn. verzorgt de volledige installatie van diverse airco apparatuur in heel Limburg.

De zomers worden steeds warmer in Nederland. Toch gaat het dagelijkse leven gewoon verder, terwijl de temperaturen blijven oplopen. Daarom zien we dat steeds meer mensen in Parkstad en omstreken kiezen om airconditioning systemen in hun woning te installeren.

Bij ons schaft u voor een gunstige prijs een passend systeem aan, waarmee de gewenste ruimtes in uw woning heerlijk gekoeld worden tot een optimale temperatuur. Slaap rustig dankzij airconditioning op uw slaapkamer, of laat een systeem installeren in de werkruimte of studeerkamer. Kunt u ook niet wachten om te kiezen voor heerlijke verkoeling in uw woning? A. Ploem & Zn. helpt u graag verder!

Airco huren

Wij verzorgen niet alleen de verhuur van cv-ketels: ook airco apparatuur kunt u bij ons voordelig huren. Zo hoeft u niet ineens een groot bedrag neer te tellen voor de airco in huis. Tijdens de huurperiode zorgen wij ervoor dat uw airco optimaal blijft functioneren. Wij verzorgen periodiek onderhoud en directe hulp bij storingen en mankementen.

Door te kiezen voor het huren van een airconditioningsysteem, bent u voor een schappelijk maandelijks bedrag verzekerd van een airco die volledig naar wens functioneert. U loopt niet tegen onvoorziene kosten aan en profiteert toch de gehele tijd van een kwalitatief systeem.

Airconditioning systeem installeren van A. Ploem & Zn.

Ploem & Zn. biedt energiezuinige en moderne airconditioningsystemen aan voor uw woning. De moderne airco’s bevatten bovendien inverters, waarmee u  uw woning in de overgangsperiode zelfs kunt verwarmen. Deze manier van verwarmen is in deze periode vaak zelfs efficiënter dan verwarming met een warmtepomp! Dat maakt airconditioning veelzijdiger dan ooit en tevens interessant buiten de warme zomermaanden om.

Meer weten over de mogelijkheden rondom airconditioning voor uw woning? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies.

Wij staan voor u klaar

Wilt u meer informatie over onze diensten of mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

De juiste Airco installeren

Airco systemen zijn er in allerlei soorten. Een belangrijke maatstaf bij het bepalen van de soort Airco, is het koelvermogen van de airco. Hoeveel airco heeft u nodig om de ruimte te verkoelen? De koelcapaciteit van de airco is groot of klein en die kies je, afhankelijk van hoeveel warmte er in de ruimte plaatsvindt. De warmte binnen een ruimte wordt bepaald door de mate van isolatie, de hoeveelheid glas dat op het zuiden is geplaatst, de apparaten die in de ruimte warmte produceren en hoeveel mensen zich tegelijkertijd in de kamer begeven.Welke soort Airco installeren?

Waar wilt u de airco plaatsen? Welk model kiest u? U kunt kiezen voor een model die op de wand, op de vloer, op het plafond, gesplitst, onopvallend of flexibel, wordt geplaatst.

Elk soort apparaat heeft zijn eigen aanschafprijs, geluidsniveau, energieverbruik en moeilijkheidsgraad van de montage.Split airco installeren

Het meest toegepaste systeem voor woningen en bedrijven is een split airco systeem. Dit systeem is vernoemd naar de gesplitste binnen en buitenonderdelen van de airconditioning.

De condensor en de verdamper worden gesplitst. De condensor zit binnen en de verdamper wordt aan de buitenmuur geplaatst. Voordelen van dit split airco systeem zijn dat er weinig geluidsoverlast en weinig ruimte nodig is voor de binnen unit. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat er een laag energieverbruik plaatsvindt.Airco warmtepomp installeren

We verkopen ook energiezuinige systemen, genaamd warmtepompen. De meeste airconditioning systemen die wij verkopen, zijn warmtepompen. Warmtepompen kunnen met éénzelfde systeem niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Deze airco’s zijn erg energiezuinig, omdat een groot deel van de energie gehaald wordt uit de buitenlucht.

Een warmtepomp is ideaal :

 1. Bij het verwarmen tijdens koude periodes wordt een aanzienlijke hoeveelheid energie bespaart ten opzichte van verwarming met CV.
 2. Tegen vocht tijdens het voor- en naseizoen en voor het ventileren voor meer zuurstof en luchtreiniging
 3. En natuurlijk koelen wanneer dat maar nodig is.


Airco kopen met montage

Een airco monteren is een specialisme. Zelf monteren is niet aan te bevelen voor iemand zonder ervaring. A Ploem B.V. & Zn. heeft vakkundige monteurs die elk klimaatsysteem kunnen monteren. Als professioneel installatiebedrijf in airco en overige apparatuur van klimaatbeheer, bieden wij particulier of zakelijk de nodige montage op maat.

Indien u dat wenst kunnen wij ook een offerte op maat voor u verzorgen, na een vrijblijvend advies bij u thuis, kunnen we laten weten wat de kosten worden.

De kosten zijn altijd inclusief:

 • Het plaatsen van de apparatuur
 • De installatiematerialen
 • Het ophangen binnen unit en buiten unit
 • Vacuumeren met een vacuumpomp tegen ongewenst water
 • Een test voor de trillingen
 • Trillingdempend materiaal toepassen
 • Werking airco controleren
 • Een test voor de condensafvoer
 • Condens materiaal toepassen
 • Controle op lekkage


 • Airco kopen met garantie

  Om voor garantie in aanmerking te komen, dient het systeem door een erkende f-gassen monteur te zijn gesteld. Uiteraard willen wij de montage op ons nemen.

  Onze vakkundige monteurs hebben een diploma F-gassen, die verplicht is voor iedere monteur die werkt met koelinstallaties waarbij ozonlaag afbrekende stoffen vrij kunnen komen.

  De voordelen voor kiezen om de airco bij ons te kopen:

 • Een zeer uitgebreide garantie; tot wel 12 jaar!
 • Een gunstige prijs en voorwaarden.
 • Snelle installatie; indien noodzakelijk binnen 48 uur!
 • Hoogwaardige en servicegerichte dienstverlening.


 • Airco installatie service en onderhoud

  Service en onderhoud zijn optioneel. Het afsluiten van een onderhoudscontract zorgt er wel voor dat het onderhoud van uw Airconditioning goed geregeld is.

  De service die wij bieden zijn

 • Jaarlijks airco onderhoud
 • Koelmiddel bijvullen
 • Filters reinigen of nieuwe filter plaatsen
 • Buiten unit reinigen
 • Controleren isolatie van de koelleidingen
 • Technische inspectie van de buiten unit
 • Onderhoud van Airco houdt in dat de werking van de apparatuur niet verslechterd. Bijvoorbeeld door de isolatie van de koelleidingen te controleren en een inspectie te doen op de buiten unit. Dit zijn al twee belangrijke technische zaken die er voor zorgen dat de aankoop van de airconditioning voor lange termijn geweest is. Bij goed onderhoud, kunt u ten minste 30 jaar door met uw aangekochte airco, zonder dat het zijn werking verliest.  Airco bijvullen

  Het vullen van de airco unit dient op een bepaalde manier te gebeuren, zonder dat er lucht in het systeem komt. Daarnaast is het belangrijk dat er het juiste koelmiddel wordt toegevoegd.

  Wanneer het oude koelmiddel in de airco units vervangen moet worden door een nieuwe, moet eerst het oude middel uit de unit gehaald worden. Dit gebeurt met een zuigsysteem.

  Daarna wordt de vocht uit de leiding ontrokken met een vacuum systeem, alvorens het nieuwe vulmiddel wordt toegevoegd.  Airco onderdelen reinigen

  De onderdelen van de airconditioning: de filters, de lekbak en de verdamper dienen om de zoveel tijd gecontroleerd te worden op bacterieën en schimmels. Kwaaltjes zoals verkoudheid, geïrriteerde luchtwegen of keelpijn onstaan door bacterien die verspreid worden. Door de filters te reinigen, wordt de luchtkwaliteit binnenshuis niet aangetast en is de kans op griep dankzij het systeem, ook uitgesloten.

  De filters van de airconditioning kunt u één keer per jaar reinigen. De filters verstoppen zich anders door pollen en andere soorten verontreiniging.

  Wanneer filters niet gereinigd worden, dan tast het de luchtkwaliteit binnenshuis aan.

  Kwaaltjes zoals verkoudheid, geïrriteerde luchtwegen of verkoudheid komen dan vaak voor, als er bacterie en schimmelvorming in de lekbak en de verdamper komen.  Wees voorbereid op heet weer

  Een airco systeem is een geweldige aankoop. De apparatuur wordt gemist op het moment dat het eigenlijk te laat is. Wanneer het heet weer is, dan beslist men dat het een specialist gaat contacteren voor een airconditioning systeem. Op het moment dat er veel vraag naar is, is de wachttijd ook langer. Dus het is geen overbodige luxe om voor de zomer te beginnen met het installeren van uw airco. Wij helpen u graag.

  Cookies

  Op deze site gebruiken wij cookies.