Airco installeren

Een airco monteren is een specialisme. Zelf monteren is niet aan te bevelen voor iemand zonder ervaring. A Ploem B.V. & Zn. heeft vakkundige monteurs die elk klimaatsysteem kunnen monteren. Als professioneel installatiebedrijf in airco en overige apparatuur van klimaatbeheer, bieden wij particulier of zakelijk de nodige montage op maat.

Welke soort Airco installeren?

Airco systemen zijn er in allerlei soorten. Een belangrijke maatstaf bij het bepalen van de soort Airco, is het koelvermogen van de airco. Hoeveel airco heeft u nodig om de ruimte te verkoelen?

De koelcapaciteit van de airco is groot of klein en die kies je, afhankelijk van hoeveel warmte er in de ruimte plaatsvindt.

De warmte binnen een ruimte wordt bepaald door de mate van isolatie, de hoeveelheid glas dat op het zuiden is geplaatst, de apparaten die in de ruimte warmte produceren en hoeveel mensen zich tegelijkertijd in de kamer begeven.

Waar wilt u de airco plaatsen? Welk model kiest u? U kunt kiezen voor een model die op de wand, op de vloer, op het plafond, gesplitst, onopvallend of flexibel, wordt geplaatst.

Elk soort apparaat heeft zijn eigen aanschafprijs, geluidsniveau, energieverbruik en moeilijkheidsgraad van de montage.Geruisloze airco installeren

Het meest toegepaste systeem voor woningen en bedrijven is een split airco systeem. Dit systeem is vernoemd naar de gesplitste binnen en buitenonderdelen van de airconditioning.

De condensor en de verdamper worden gesplitst. De condensor zit binnen en de verdamper wordt aan de buitenmuur geplaatst. Voordelen van dit split airco systeem zijn dat er weinig geluidsoverlast en weinig ruimte nodig is voor de binnen unit. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat er een laag energieverbruik plaatsvindt.Airco installeren voor verwarmen én afkoelen

We verkopen ook energiezuinige systemen, genaamd warmtepompen. De meeste airconditioning systemen die wij verkopen, zijn warmtepompen. Warmtepompen kunnen met éénzelfde systeem niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Deze airco’s zijn erg energiezuinig, omdat een groot deel van de energie gehaald wordt uit de buitenlucht.Airconditioning installeren voor de lente of de herfst

Ploem & Zn. biedt energiezuinige en moderne airconditioningsystemen aan voor uw woning. De moderne airco’s bevatten bovendien inverters, waarmee u uw woning in de overgangsperiode zelfs kunt verwarmen. Deze manier van verwarmen is in deze periode vaak zelfs efficiënter dan verwarming met een warmtepomp! Dat maakt airconditioning veelzijdiger dan ooit en tevens interessant buiten de warme zomermaanden om.Airco installatie met garantie

Om voor garantie in aanmerking te komen, dient het systeem door een erkende f-gassen monteur te zijn gesteld. Uiteraard willen wij de montage op ons nemen.

Onze vakkundige monteurs hebben een diploma F-gassen, die verplicht is voor iedere monteur die werkt met koelinstallaties waarbij ozonlaag afbrekende stoffen vrij kunnen komen.

De voordelen voor kiezen om de airco bij ons te kopen:

 • Een zeer uitgebreide garantie; tot wel 12 jaar!
 • Een gunstige prijs en voorwaarden.
 • Snelle installatie; indien noodzakelijk binnen 48 uur!
 • Hoogwaardige en servicegerichte dienstverlening.


 • Airco installatie service en onderhoud

  Service en onderhoud zijn optioneel. Het afsluiten van een onderhoudscontract zorgt er wel voor dat het onderhoud van uw Airconditioning goed geregeld is.

  De service die wij bieden zijn

 • Jaarlijks airco onderhoud
 • Koelmiddel bijvullen
 • Filters reinigen of nieuwe filter plaatsen
 • Buiten unit reinigen
 • Controleren isolatie van de koelleidingen
 • Technische inspectie van de buiten unit
 • Onderhoud van Airco houdt in dat de werking van de apparatuur niet verslechterd. Bijvoorbeeld door de isolatie van de koelleidingen te controleren en een inspectie te doen op de buiten unit. Dit zijn al twee belangrijke technische zaken die er voor zorgen dat de aankoop van de airconditioning voor lange termijn geweest is. Bij goed onderhoud, kunt u ten minste 30 jaar door met uw aangekochte airco, zonder dat het zijn werking verliest.  Installeer de airco voordat het zomerseizoen begint

  Een airco systeem is een geweldige aankoop. De apparatuur wordt gemist op het moment dat het eigenlijk te laat is. Wanneer het heet weer is, dan beslist men dat het een specialist gaat contacteren voor een airconditioning systeem. Op het moment dat er veel vraag naar is, is de wachttijd ook langer. Dus het is geen overbodige luxe om voor de zomer te beginnen met het installeren van uw airco. Wij helpen u graag.

  Kiest u ook voor het comfort van airconditioning? A. Ploem & Zn. verzorgt de volledige installatie van diverse airco apparatuur in heel Limburg.

  De zomers worden steeds warmer in Nederland. Toch gaat het dagelijkse leven gewoon verder, terwijl de temperaturen blijven oplopen. Daarom zien we dat steeds meer mensen in Parkstad en omstreken kiezen om airconditioning systemen in hun woning te installeren.

  Bij ons schaft u voor een gunstige prijs een passend systeem aan, waarmee de gewenste ruimtes in uw woning heerlijk gekoeld worden tot een optimale temperatuur. Slaap rustig dankzij airconditioning op uw slaapkamer, of laat een systeem installeren in de werkruimte of studeerkamer. Kunt u ook niet wachten om te kiezen voor heerlijke verkoeling in uw woning? A. Ploem & Zn. helpt u graag verder!

  Meer weten over de mogelijkheden rondom airconditioning voor uw woning? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies.

  Wij staan voor u klaar

  Cookies

  Op deze site gebruiken wij cookies.