Ventilatie

Goede ventilatie en luchtverversing is belangrijk voor uw gezondheid en comfort. In veel panden is natuurlijke ventilatie echter niet genoeg. Vooral bij nieuwbouw zien we dat de natuurlijke ventilatie vaak tekort schiet om voldoende door te luchten. Hoe lossen we dit op? Met een zorgvuldig geïnstalleerd ventilatiesysteem. Dit systeem voorziet in de aanvoer van frisse lucht en kan vaak zelfs de temperatuur reguleren. Bij A. Ploem & Zn. kunt u terecht voor diverse ventilatiesystemen: u vindt bij ons zowel mechanische ventilatie als moderne WTW ventilatiesystemen.

Mechanische ventilatie

U kunt uw pand helpen met ventileren door te kiezen voor mechanische ventilatie. Met het mechanische afzuigsysteem wordt constant frisse lucht aangevoerd, terwijl de lucht van binnenuit afgevoerd wordt via ventilatieroosters. Hiermee zorgt u veel effectiever voor frisse lucht dan bij natuurlijke ventilatie mogelijk is. Met mechanische ventilatie profiteert u voortdurend van schone en frisse lucht in uw omgeving. Zo kiest u voor een aangenaam werk- en leefklimaat en bevordert u de gezondheid van u en uw medewerkers!

Hoe werkt mechanische ventilatie? De installatie bestaat uit een luchtpomp en ingebouwde ventilatiekanalen. Lucht wordt uit de vertrekken weggezogen met de luchtpomp en verse lucht wordt aangevoerd door de ventilatieroosters.

WTW ventilatie

Een andere mogelijkheid voor uw pand is WTW ventilatie. WTW ventilatie staat voor Warmteterugwinning ventilatie. Ventileren met WTW ventilatie zorgt niet alleen voor de aanvoer van frisse lucht: de aangevoerde lucht wordt direct opgewarmd met de warmte die afkomstig is van de afgevoerde vervuilde lucht. Zo blijft de ruimte aangenaam op temperatuur en profiteert u van de luchtverversing.  

Het WTW systeem filtert tegelijkertijd de aangevoerde lucht. Hierbij worden fijnstofdeeltjes, bacteriën en andere verontreinigers uit de lucht gefilterd en direct afgevoerd. Zo geniet u van een ruimte met een schoon klimaat, zonder koude luchtstromen of afkoeling. Ideaal dus!

Meer weten over de mogelijkheden voor uw pand? A. Ploem & Zn. staat voor u klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie of vrijblijvend advies op maat.

Wij staan voor u klaar

Wilt u meer informatie over onze diensten of mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.