Aandacht voor Koolmonoxide I CO-vrij certificering

A. Ploem: Gecertificeerd Installatiebedrijf in Zuid Limburg

Wanneer de kou toeslaat, gaat de verwarming aan en blijven de ramen vaker gesloten. In deze winterse periode is het essentieel om stil te staan bij de gevaren van koolmonoxide. Als een van de gecertificeerde bedrijven in de Parkstad regio, staat A. Ploem garant voor veilige installaties.

Waarom koolmonoxide gevaarlijk is: Koolmonoxide kan zich ophopen in brandende apparaten, zoals de Cv-ketel, het gasfornuis of een kachel. Het is een onzichtbaar en geurloos gas, maar de risico's zijn reëel - het kan zelfs leiden tot fatale afloop.

Herken de symptomen van koolmonoxidevergiftiging: Griepachtige klachten, hoofdpijn, versnelde hartslag, misselijkheid en braken zijn vroege signalen. Duizeligheid, sufheid, en flauwvallen kunnen volgen. Als anderen in dezelfde ruimte vergelijkbare klachten hebben, is waakzaamheid geboden.

Wat te doen bij vermoeden van koolmonoxidevergiftiging:

  1. Waarschuw huisgenoten.
  2. Verlaat onmiddellijk het pand.
  3. Bel 112 en volg de instructies van de hulpdiensten op.

Voorkom risico's met deze maatregelen:

  • Ventileer: Houd altijd een raam of rooster open in elke ruimte.
  • Controleer: Laat jaarlijks je apparaten inspecteren door een vakman.
  • Alarmeer: Plaats in ruimtes met verbrandingstoestellen een koolmonoxidemelder.

CO-vrije installatie door gecertificeerde vakmensen: Sinds 1 april 2023 mogen enkel CO-vrij gecertificeerde installateurs, herkenbaar aan het CO-vrij logo, Cv-ketels, geisers, gashaarden of kachels installeren, onderhouden of repareren. Het inhuren van een niet-gecertificeerd bedrijf of zelf klussen aan een gasverbrandingsinstallatie is strikt verboden.

Lees meer over de verplichtte CO-certificering op de website van de Brandwondenstichting, de brandweer en het ministerie van Binnenlandse zaken.

Kies voor veiligheid. Kies voor A. Ploem, jouw gecertificeerde partner in installatietechniek in de Parkstad regio.

cv-ketel-kopen-parkstad-koolmonoxidevrij

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.