Waarom je airco als hoofdverwarming gebruiken bij vorst en/of sneeuw niet zo slim is!

De werking van de airco (i.c.m verwarmen) uitgelegd

De laatste werken hebben we veel vragen gekregen over het gebruik van airco's als verwarming tijdens deze koude, besneeuwde dagen. Hoewel een airco in veel situaties een snelle, directe en goedkope optie kan zijn voor verwarming, leggen we je in deze blog graag uit waarom dit tijdens sneeuw en vorst niet de beste keuze is.

Wat gebeurt er met je airco bij lage temperaturen en sneeuw? Je airco werkt door warmte van binnen naar buiten te verplaatsen. Maar als het buiten koud is en de buitenunit onder de sneeuw zit, wordt dit een stuk lastiger. De unit moet extra hard werken om door de sneeuw en het ijs heen te komen, wat veel meer energie kost. Dit betekent niet alleen een hogere energierekening, maar kan ook de levensduur van je airco verkorten.

Waarom een airco combineren met je CV-installatie slimmer is! Je CV-installatie is gemaakt om je huis lekker warm te houden, zelfs als het buiten vriest dat het kraakt. Door je CV te gebruiken samen met je airco, zorg je voor een aangename temperatuur in huis zonder de extra kosten en moeite die het alleen gebruiken van de airco met zich meebrengt.

Energiekosten besparen
Airco's zijn een ontzettend zuinige manier van verwarmen als het buiten niet te koud is, maar in de winter, met al die sneeuw, zit dat anders. Niet alleen wordt een Airco vaak gecombineerd met zonnepanelen die tijdens de winterdagen vaak een zeer beperkte opbrengst hebben, ook kost het bevriezen en ontdooien van de Airco veel energie (en frustratie). Door vooral je CV-installatie te gebruiken, bespaar je op de lange termijn energiekosten en zorg je dat je verwarmingssysteem efficiënt blijft werken.

We snappen oprecht dat je er warmpjes bij wilt zitten tijdens de koude dagen, zonder een fortuin kwijt te zijn aan je energierekening. Hoewel het verleidelijk kan zijn om je airco te gebruiken als verwarming, raden wij aan dit samen met je CV-installatie te doen.

Heb je nog vragen of wil je meer tips over hoe je je huis efficiënt kunt verwarmen? Bel of mail ons gerust. We staan altijd voor je klaar met professioneel advies en service.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.