De temperaturen dalen: test nu zelf je CV-ketel voordat het te laat is!

De temperaturen dalen: test nu zelf je CV-ketel voordat het te laat is!

Met de dalende temperaturen zal je CV-ketel binnen enkele weken weer hard aan de slag moeten. Het is daarom belangrijk om nu te checken of jouw ketel nog goed werkt. Gelukkig kun je dit zelf eenvoudig testen! Mocht de ketel niet optimaal functioneren, dan kunnen wij altijd nog een onderhoudsafspraak inplannen of je ketel tijdig vervangen voordat de kou écht toeslaat.

Hoe test je zelf je CV-ketel?

Het kan gebeuren dat je CV-ketel op het moment van gebruik in storing gaat, bijvoorbeeld als onderdelen toe zijn aan onderhoud of vervanging. Of dit ook bij jouw CV-ketel het geval is, kun je met een simpele test zelf ontdekken:

  1. Draai minimaal drie radiatoren helemaal open.
  2. Zet de thermostaat op 25 graden.
  3. Laat de thermostaat een halfuur op 25 graden staan.

Tijdens deze test moet de CV-ketel zonder problemen blijven draaien. Merk je dat dit niet het geval is, of zie je foutmeldingen op het display van de ketel? Dan is er mogelijk sprake van een probleem. Voer onderstaande controles uit om te weten waar de fout zit

  • Controleer de waterdruk: De waterdruk van je CV-ketel moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Is dit niet het geval? Vul dan de ketel bij volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Lucht de radiatoren: Voel je onregelmatige warmte in je radiatoren? Dan kan er lucht in het systeem zitten. Ontlucht de radiatoren om ervoor te zorgen dat het verwarmingssysteem optimaal werkt.
  • Check de thermostaat: Controleer of de thermostaat correct functioneert en reageert op je instellingen.
  • Inspecteer de ketel op foutmeldingen: Kijk op het display van je ketel of er foutmeldingen worden weergegeven en raadpleeg de handleiding.

Voor verdere instructies over hoe je je ketel kunt testen en bijvullen, bekijk de instructievideo’s van Fleur hier.

Wanneer schakel je ons in?

Heb je de test uitgevoerd en werkt je CV-ketel nog steeds niet naar behoren? Geen zorgen! Onze vakkundige monteurs staan klaar om je te helpen. We kunnen een onderhoudsbeurt inplannen of je adviseren over een eventuele vervanging van je ketel als dat nodig is.

Voorkom verrassingen deze winter

Een goed functionerende CV-ketel zorgt ervoor dat je er warmpjes bij zit deze winter, zonder onverwachte storingen. Bij A.Ploem combineren we deskundigheid met de persoonlijke service van een familiebedrijf. Onze monteurs helpen je graag om ervoor te zorgen dat je CV-ketel in topconditie blijft.

Heb je hulp nodig of wil je een onderhoudsafspraak inplannen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je ketel klaar is voor de winter!

Keuzehulp

Kies in 2 minuten jouw ideale
cv-ketel of airco

Start De CV-Ketelkiezer Start De Aircokiezer

Klanten over ons

Echte ervaringen

We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service. Hoewel we daar zelf van alles over kunnen vertellen, laten we graag enkele klanten aan het woord.

Goed en meteen gekomen op tijd en probleem verholpen.

Fijn en goed personeel. Werken netjes

Goede service, snel en vasthoudend. Mijn boilertje zelfs 3 maal voor teruggekomen omdat deze, zelf gekocht bij Hornbach, kapot was bij de koop en er toch warm water moet zijn. Top firma!

Vooraf goede uitleg gekregen van dhr. Pörteners. Installatie van 2 airco’s door Tom en Etienne vlekkeloos verlopen evenals het installeren van een nieuwe groepenkast door Niels. Kortom, heel tevreden over de firma Ploem en zoon.

Vandaag was de installatie van een nieuwe gasboiler in ons appartement. Ik was erbij aan het einde van de installatie en ik kan zeggen dat het werk geweldig was. Alles was schoon en ziet er zeer goed geïnstalleerd uit. Ik ben geen specialist, maar als ik kijk hoe de gasboiler eruit ziet, ziet het er heel professioneel uit. Vanaf de dag dat ik contact opnam met het bedrijf voor een offerte en de installatie, was alles super professioneel! Bedankt voor het werk heren!

Jeffrey en Maurice van de firma Ploem zijn leuke gasten en ze hebben heel netjes gewerkt en het ziet er allemaal professioneel uit. Als je ze koffie geeft zijn ze niet te stoppen! 😉

Fijne service, correct werk.