CV-ketel kiezen: welke cv ketel heb ik nodig?

Ieder huishouden is anders. Uzelf afvragen “welke cv-ketel heb ik nodig?” is dan ook terecht, want hoe vaak schaft u nu een cv-ketel aan? Niet iedere cv-ketel is geschikt voor als het opwarmende hart van jouw woning. In deze blog leest u hoe u de juiste cv-ketel kiest voor uw huishouden en waar u op moet letten!

Waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een cv-ketel

Welke cv-ketel u moet kopen is erg afhankelijk van bepaalde factoren. Een cv-ketel is de basis voor een warm huis. We willen ‘s avonds natuurlijk kunnen douchen of in bad kunnen liggen met warm water. Heeft u bijvoorbeeld een regendouche? Bedenk dan van te voren dat u hier wel de juiste cv-ketel voor aanschaft. Voordat u dus zomaar een keuze gaat maken voor een cv-ketel is het van belang dat u rekening houdt met een aantal dingen. Zo voorkomt u ook dat er energie verloren gaat en u onnodig energie verspilt. Om u op weg te helpen hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Bij het kiezen van een goede cv-ketel houdt u rekening met:

  • Type en grootte van uw woning
  • De manier van isolatie in uw woning
  • Het waterverbruik
  • Waar de ketel exact voor gaat dienen
  • Budget

Deze aandachtspunten hebben een hoop invloed op het woongenot. Gaat u op zoek naar een cv-ketel? Maak dan eerst een overzicht aan de hand van deze punten. Op deze manier kunt u het snelst de beste cv-ketel vinden. 

Type en grootte van de woning

Misschien heeft u een jaren ‘30 woning, dan verliest u vaak meer warmte in vergelijking tot een nieuwbouw huis. Het is daarom ook belangrijk om te kijken naar het bouwjaar van uw woning, of het geïsoleerd is en of er sprake is van de juiste aansluitingen voor een cv-ketel. 

Het aantal benodigde Watt van een cv-ketel is afhankelijk van de grootte van uw woning. Het is namelijk zo dat een appartement sneller verwarmd is dan een groot vrijstaand huis. Een gemiddeld huishouden heeft vaak maar een cv-ketel van 23 kW nodig, een gemiddeld tot groot huishouden 30 kW en een groot huishouden 35 kW. 

De manier van isolatie in uw woning

Het is handig om uzelf af te vragen of uw woning geïsoleerd is en op welke manieren. Door uw woning goed te isoleren onttrekt er minder warmte weg, hierdoor houd je het rendement van de cv-ketel hoog en bespaar je dus kosten. Een aantal manieren om je woning te isoleren zijn: gordijnen plaatsen, ramen en deuren isoleren, radiatorfolie plaatsen en zo zijn er nog vele andere manieren om je woning te isoleren.

Het waterverbruik

Een 2-persoons huishouden verbruikt gemiddeld 99.000 liter per jaar. We verbruiken dus aardig wat m2 water per jaar en willen dit zo zuinig mogelijk gebruiken. Een cv-ketel maakt gebruik van een bar waarde. De juiste bar waarde moet tussen de 1,5 en 2 bar zijn. Het is belangrijk om na te gaan hoeveel waterdruk u nodig heeft om energie- en geldverspilling te voorkomen.

Waar de ketel exact voor gaat dienen

Een belangrijk onderdeel is waar de ketel voor gaat dienen. Over het algemeen wordt de cv-ketel gebruikt voor de toevoer van warm water naar de centrale verwarming. Stel: u bent aan het douchen en iemand draait de kraan in de keuken open, wilt u dan dat beiden partijen verwarmd blijven? Dit soort dingen zijn slim om uzelf af te vragen zodat daar met het kiezen van de nieuwe cv-ketel rekening mee gehouden kan worden.

Wat kost een cv-ketel?

Het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel is een grote investering. U wilt natuurlijk de juiste keuze maken en meteen een goede aanschaffen. Voor een goede cv-ketel moet je rekening houden met een budget vanaf €1.000. Dit kan oplopen tot een bedrag van €2.600. A. Ploem kan u altijd advies geven over de beste cv-ketel die past bij uw wensen en uw woning.

Wat is de beste cv ketel?

Welke cv-ketel nou eigenlijk de beste is, is lastig te beantwoorden. Ieder huishouden is anders en heeft andere behoeften. De ‘beste’ wordt gemeten door te kijken naar het rendement, de betrouwbaarheid, energiezuinigheid en de hoeveelheid water de ketel levert. Bent u benieuwd wat de beste cv-ketel voor uw woning is? Wij leveren diverse A-merken cv-ketels en kunnen deze monteren bij u thuis! Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan en wij geven u een passend advies.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.