Ventilatie

Ventilatie

Goede ventilatie en luchtverversing is belangrijk voor uw gezondheid en comfort. In veel woningen is natuurlijke ventilatie echter niet genoeg. Vooral bij nieuwbouw zien wij dat de natuurlijke ventilatie vaak tekort schiet om voldoende door te luchten. Hoe lossen wij dit op? Met een zorgvuldig geïnstalleerd ventilatiesysteem. Dit systeem voorziet in de aanvoer van frisse lucht en kan vaak zelfs de temperatuur reguleren. Bij A. Ploem & Zn. kunt u terecht voor diverse ventilatiesystemen: u vindt bij ons zowel mechanische ventilatiesystemen als moderne WTW ventilatiesystemen.

Mechanische ventilatie

Door te kiezen voor een mechanische ventilatie kunt u uw pand helpen met ventileren. Met het mechanische afzuigsysteem wordt constant frisse lucht aangevoerd, terwijl de lucht van binnenuit afgevoerd wordt via ventilatieroosters. Hiermee zorgt u veel effectiever voor frisse lucht dan bij natuurlijke ventilatie mogelijk is. Met een mechanische ventilatie profiteert u voortdurend van schone en frisse lucht in uw omgeving. Zo kiest u voor een aangenaam werk- en leefklimaat en bevordert u uw gezondheid en die van uw gezin!

Hoe werkt een mechanische ventilatie? De installatie bestaat uit een luchtpomp en ingebouwde ventilatiekanalen. Lucht wordt uit de vertrekken weggezogen met de luchtpomp en verse lucht wordt aangevoerd door de ventilatieroosters.

WTW ventilatie

Een andere mogelijkheid voor uw pand is een WTW-ventilatie. WTW-ventilatie staat voor Warmteterugwinning-ventilatie. Ventileren met een WTW ventilatie zorgt niet alleen voor de aanvoer van frisse lucht. De aangevoerde lucht wordt namelijk direct opgewarmd met de warmte die afkomstig is van de afgevoerde vervuilde lucht. Zo blijft de ruimte aangenaam op temperatuur en profiteert u van de luchtverversing.

Het WTW-systeem filtert tegelijkertijd de aangevoerde lucht. Hierbij worden fijnstofdeeltjes, bacteriën en andere verontreinigers uit de lucht gefilterd en direct afgevoerd. Zo geniet u van een ruimte met een schoon klimaat, zonder koude luchtstromen of afkoeling. Ideaal dus!

Meer weten over de mogelijkheden voor uw woning? A. Ploem & Zn. staat voor u klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie of vrijblijvend advies op maat.

Wij staan voor u klaar

Wilt u meer informatie over onze diensten of mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.