Fijn en goed personeel. Werken netjes
Warme truiendag: warmere trui / lagere rekening
Vandaag (2 februari 2024) is het weer zo ver: Warmetruiendag. Voor de 18e keer worden we opgeroepen om de verwarming een tandje lager en onze dikste truien uit de kast te halen. Waarom? Omdat we blijkbaar met z’n allen kunnen zorgen voor minder CO2-uitstoot. De organisatie stelt zelfs dat als iedereen in Nederland de verwarming één graad lager zet, we samen 1 megaton CO2 besparen. Maar kou lijden willen we zeker niet, toch?
De perfecte temperatuur? Eenokud kunstje!
Nu hoor ik je denken: “Maar wat is dan die magische temperatuur voor thuis?” Goed nieuws: je hoeft het niet ijskoud te hebben om slim bezig te zijn. Met de kachel op zo’n 19°C tot 20°C zit je gebakken. Dat is lekker voor jou, je portemonnee én de planeet.
Drie redenen om de thermostaat ook na warmetruiendag laag te houden
- Bespaar geld: Elke graad lager kan je tot 6% besparen op je energierekening.
- Slaap beter: Een koelere kamer is goed voor je nachtrust. Win-win!
- Help de planeet: Minder verwarmen betekent minder CO2. Zo simpel is het.
Tips voor een comfortabele en energiezuinige winter
- Trek een trui aan: Warmetruiendag is er niet voor niets. Een extra laagje aan en je merkt nauwelijks dat de kachel lager staat.
- Isolatie is key: Kijk eens kritisch naar je huis. Kun je tocht tegenhouden of je isolatie verbeteren? Elk beetje helpt.
- Slim met de thermostaat: Met een slimme thermostaat of gewoon door de kachel lager te zetten als je niet thuis bent, bespaar je energie zonder dat je comfort inlevert.
- Verwarmen met een Airco: Het verwarmen met een Airco kan ook zeker een oplossing zijn als jij plaatselijk wilt verwarmen én gebruik wilt maken van jouw zonnepanelen.
Elke graad telt
Dus, dit jaar op Warmetruiendag, laat die verwarming maar zitten en trek je favoriete trui uit de kast. Het is een eenvoudige stap met een groot effect. Zo maken we allemaal het verschil, één graad tegelijk.
We snappen oprecht dat je er warmpjes bij wilt zitten tijdens de koude dagen, zonder een fortuin kwijt te zijn aan je energierekening. Hoewel het verleidelijk kan zijn om je airco te gebruiken als hoofdverwarming, raden wij aan dit samen met je CV-installatie te doen.
Heb je nog vragen of wil je meer tips over hoe je je huis efficiënt kunt verwarmen? Bel of mail ons gerust. We staan altijd voor je klaar met professioneel advies en service.