CV-Ketel resetten, hoe werkt het?

Als uw CV-Ketel niet goed functioneert, kan het probleem soms verholpen worden door deze te resetten. U kunt dit een beetje vergelijken met een storing op uw computer of op een ander elektronisch apparaat. Deze reset u op zo’n moment ook. Wilt u weten wanneer u de CV-Ketel moet resetten en hoe u dit zelf kunt doen? Lees dan snel verder.

Wanneer moet ik mijn CV-Ketel resetten?

De meest voorkomende reden om uw CV-Ketel opnieuw op te starten, is omdat er een storing plaatsvindt of heeft plaatsgevonden. Wanneer u de CV-Ketel namelijk reset, start deze zich volledig opnieuw op. Doordat de ketel zich opnieuw opstart, ziet u precies wanneer er een storing plaatsvindt en daarnaast kunt u eenvoudig de meldingscode lezen. Om storingen te voorkomen is het verstandig om regelmatig uw CV-Ketel te onderhouden.

Hoe kan ik zelf mijn CV-Ketel resetten?

Niet elke CV-Ketel kan op dezelfde manier gereset worden. De meeste CV-Ketels hebben een resetknop waarmee u dit eenvoudig zelf kunt doen, maar er zijn ook CV-Ketels die geen resetknop hebben. Geen zorgen! Ook dan kunt u dit zelf. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan verder.

resetten met resetknop

Als uw CV-Ketel een resetknop heeft, dan vind u deze vaak vooraan het toestel, aan de onderkant. De kleur van de knop kan zowel geel, rood of zwart zijn en vaak is deze voorzien van het woord ‘reset’, een ‘R’ of een sterretje. Houd er rekening mee dat de resetknop ook achter een klepje verstopt kan zitten. Heeft u de knop gevonden? Dan is het heel erg simpel:
1. Druk de knop 5 seconden in
2. Start het toestel opnieuw op
3. Slaat de CV-Ketel weer aan? Dan is de storing opgelost. 

resetten zonder resetknop

Kunt u de resetknop niet vinden? Dan kan het zijn dat uw CV-Ketel geen resetknop heeft. Dit betekent gelukkig niet dat u niks kunt doen:
1. Haal de stekker van uw CV-Ketel uit het stopcontact
2. Wacht ongeveer 30 seconden en steek opnieuw de stekker in het stopcontact
3. Herstart vervolgens de CV-Ketel

Helpt resetten niet?

Als het resetten van uw CV-Ketel niet werkt kunt u als laatste redmiddel de waterdruk te controleren. Indien deze te laag is, kunt u de CV-Ketel bijvullen. Is de waterdruk te hoog? Dan kunt u deze zelf ontluchten

Hulp nodig?

Wilt u hulp bij het resetten van uw CV-Ketel? Heeft u uw CV-Ketel gereset maar ondervindt u nog altijd problemen? Neem dan contact op met A. Ploem. Onze monteurs kijken graag waar het probleem zich bevindt en wat zij voor u kunnen betekenen. 

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.