Energie besparen met een nieuwe cv-ketel

Uw energierekening zal de komende tijd misschien wel gaan stijgen door de oplopende gasprijzen. Het is dan fijn om te weten of uw cv-ketel nog wel zuinig is, of dat u misschien wel kan besparen op uw energierekening. In deze blog leest u hoe u kunt achterhalen of een nieuwe cv-ketel nodig is en of het een zuiniger is.

Wanneer heb ik een nieuwe cv ketel nodig?

De aankomende jaren zullen we steeds meer verduurzamen in Nederland. Het is daarom verstandig om na te gaan of een nieuwe cv-ketel wel nodig is. Wanneer u een cv-ketel heeft van 12 jaar of ouder zult u merken dat de energierekening vele malen hoger is dan met een nieuwe cv-ketel. Bovendien heeft een oudere cv-ketel vaak meer onderhoud nodig waaraan u veel meer geld kwijt bent. Een nieuwe cv-ketel bespaart stroom door de zuinige A-pompen. Dit scheelt vaak al tientallen euro’s per jaar op uw energierekening!
Het kan ook zo zijn dat de waterbehoefte in uw huishouden verandert waardoor uw cv-ketel te weinig vermogen of capaciteit heeft. Al deze punten kunnen redenen zijn om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen.

Is het verstandig om een nieuwe cv ketel te kopen?

Wanneer u een erg hoge energierekening heeft, het huis niet goed meer verwarmd wordt of als uw waterbehoefte meer wordt, is het de overweging waard om een vakspecialist in te schakelen die uw cv-ketel checkt. Het kan namelijk zo zijn dat uw huidige cv-ketel teveel gas gebruikt. Daarnaast is het slim om te checken of uw gemeente de aankomende jaren plannen heeft voor een warmtenet.

Is een nieuwe cv ketel zuiniger?

Een nieuwe cv-ketel is minder goed voor het milieu maar wél goedkoper dan bijvoorbeeld een warmtepomp. Wanneer uw cv-ketel nog goed is en u nog niet in de kou zit, is het onnodig om deze te vernieuwen. Is uw cv-ketel wel aan vernieuwing toe? Dan kunt u altijd contact opnemen met A.Ploem voor advies over uw ketel.

Hoeveel zuiniger is een nieuwe cv ketel?

Een van de zuinigste cv-ketels is een HR-ketel (hoogrendementsketel). Een HR-ketel haalt namelijk extra energie uit de rookgassen. Deze extra energie komt bovenop de verbrandingsenergie en dat maakt HR-ketels erg efficiënt. Met een nieuwe HR-ketel bespaart u gemiddeld 15 tot 20% op uw energierekening. 

Wat kost een nieuwe cv ketel?

Over het algemeen kost een HR ketel €1.000 tot €2.600. Om een exacte prijs te bepalen, speelt echter ook het merk en de CW-klasse mee. Het is bij A.Ploem ook mogelijk om een cv-ketel te huren. Dat kan al vanaf €28,- per maand met een contractduur van 12 jaar. 

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor een prijsopgave.
Wanneer u een CV-Ketel koopt bij A. Ploem bent u verzekerd van een veilige installatie. Wij zorgen voor de installatie en nemen de oude ketel af. Daarnaast ontvangt u van ons een luxe klokthermostaat!

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.