Fijn en goed personeel. Werken netjes
Geen warm water in huis, wat nu?
Geen warm water meer in huis hebben brengt veel ongemak met zich mee. Genieten van een lange douche of een warm bad gaat niet. Uw handen wassen kan enkel met koud water en afwassen is ook geen optie. Dit is allemaal erg vervelend, maar gelukkig is de oorzaak vaak snel te achterhalen. Daarnaast zijn er veel dingen die u zelf kunt doen om het op te lossen.
Geen warm water uit de kraan
Wanneer er geen warm water uit de kraan komt, is het belangrijk dat u allereerst vaststelt of het probleem zich in het hele huis voordoet of slechts bij één kraan.
Ligt het probleem bij één kraan? Dan is de kans groot dat een van uw thermostatische kranen stuk is. Thermostatische kranen in vochtige ruimtes kunnen namelijk snel stuk gaan door kalkaanslag.
Heeft u bij meerdere kranen geen warm water? Dan ligt het probleem vaak bij uw CV-Ketel. Zo kan het zijn dat de brander in uw boiler het niet doet of dat er een storing in uw CV-Ketel is.
Geen warm water, wel verwarming
Komt er alleen nog maar lauw of koud water uit de douche, maar doet de verwarming het nog wel? Ook dan is het slim om te kijken of de thermostaatkraan het nog goed doet. Het kan zijn dat er iets kapot is, waardoor de temperatuur van het water niet opwarmt, bijvoorbeeld door kalkaanslag. Een grondige poetsbeurt doet in zo’n geval vaak wonderen.
Het is ook mogelijk dat er iets mis is met de leidingen. Er kan bijvoorbeeld een verkeerde aansluiting zijn of er is een (onzichtbaar) lek in de warmwaterleiding. Indien dit het geval is, is het belangrijk dat u altijd even contact opneemt met de CV-Ketel monteur.
Wat kan ik zelf doen bij geen warm water?
Wanneer u geen warm water in huis hebt en/of de verwarming doet het niet, dan wilt u het liefst zo snel mogelijk een oplossing voor uw probleem. In ongeveer de helft van de gevallen kunt u het probleem zelf verhelpen. Belangrijk is om te controleren op de volgende punten:
Is er stroom?
Het kan zijn dat er een stroomstoring heeft plaatsgevonden, zonder dat u dit heeft gemerkt. De eerste stap is daarom altijd om te kijken of de ketel überhaupt aanstaat en of hij stroom krijgt.
Brandt de waakvlam?
Indien u een CV-Ketel heeft met waakvlam is het belangrijk dat u deze controleert. Zonder waakvlam warmt de ketel namelijk niets op.
Hoe hoog is de waterdruk?
Bij het controleren van de waterdruk is het belangrijk dat deze niet te laag is, anders schakelt de CV-Ketel zichzelf op een gegeven moment uit. De waterdruk moet tussen de 1,5 en 2 bar staan. Let hierbij ook op of u wellicht het expansievat moet bijvullen of ontluchten.
Is er een storingscode?
Op het display van uw elektronische CV-Ketel wordt bijna altijd een storingscode aangegeven als er iets niet in orde is. Belangrijk om te weten is dat elk merk ketel een andere foutcode gebruikt. Voor de juiste betekenis kijkt u daarom het beste even op de website van de fabrikant.
Hoe hoog staat de temperatuurkeuzeknop?
Op uw CV-Ketel vind u een temperatuurkeuzeknop. Wees er zeker van dat deze op een hoge temperatuur staat, anders krijgt u sowieso geen warm water.
Indien geen van bovenstaande opties helpen, kunt u altijd nog uw CV-Ketel resetten. Het systeem schakelt zich dan uit en start helemaal opnieuw op. Komt er nog steeds geen warm water uit de kraan? Bel dan een CV-Ketel monteur.
Wat kan A. Ploem voor u doen?
Indien u zelf het probleem niet kunt oplossen of u weet niet goed hoe u dit moet doen, dan staan wij van Ploem altijd voor u klaar. Onze monteur komt bij u langs en onderzoekt waar het probleem ligt. Vaak is het niet nodig om de gehele CV-Ketel te vervangen, maar biedt reparatie de oplossing. Twijfel dus niet en neem contact met ons op zodat u snel weer kunt genieten van warm water.