CV ketel kopen of huren ?

Is uw CV ketel aan vervanging toe en twijfelt u of u een nieuwe cv ketel moet kopen of huren? Het hangt af van uw situatie wat de beste optie is. Om u verder op weg te helpen hebben we alle voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet.  

CV ketel kopen

Als je een cv ketel koopt dan wordt deze uw eigendom. Op dat moment heeft u de ketel alleen nog maar gekocht en moet deze nog geplaatst worden. Het kopen van een cv ketel vergt een eenmalige maar grote investering. Kiest u ervoor een ketel te kopen dan moet u denken aan een kostenplaatje van 2500 - 3000 euro inclusief installatie. Daarbij moet u ook nog een servicecontract bij afsluiten wat u gemiddeld zo’n 12 euro per maand kost afhankelijk van het contract. Het voordeel is dat u zelf kan kiezen waar u het onderhoudscontract afsluit en u dus niet aan de leverancier vast zit waar u de ketel heeft gekocht.

CV ketel huren

Veel mensen kiezen ervoor om een cv ketel te huren. Aan het huren van een ketel zitten vele voordelen. Om te beginnen betaal je een maandelijks bedrag in plaats van direct een grote investering. Dit is vaak de voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen een een centrale verwarming te huren. U huurt al een CV-ketel vanaf €25 per maand. Voor die prijs is alles inbegrepen. U betaalt geen installatiekosten en ook de reparaties en kosten voor onderdelen zijn daarbij inbegrepen. U hoeft daarbij geen zorgen te maken over welke ketel u moet kiezen en wordt er altijd gezorgd voor een energiezuinig toestel. Dus lage stookkosten en comfortabel wooncomfort.

Om te weten of u moet huren of kopen kan u uzelf de volgende vragen stellen. Vragen zoals: Heeft u het geld direct? Denkt u binnen een paar jaar te verhuizen? Vindt u het niet erg dat u niet zelf het onderhoudsbedrijf kan kiezen en maakt het u niet zoveel uit wat voor ketel u krijgt.

Nadelen 

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan het huren van een CV ketel. Zo ben je geen eigenaar van de ketel en is het op de lange termijn duurder dan kopen. Daarbij hebt u geen uitgebreide keuze uit welke ketel u wilt.

Voordelen CV ketel huren

  • Geen grote uitgave ineens
  • Geen installatiekosten
  • Duidelijke uitgave per maand dus geen verrassingen
  • Inclusief reparaties en onderhoud
  • Geen kosten wanneer een onderdeel het begeeft
  • Maandelijks opzegbaar
  • Goede korte termijn oplossing
  • Energiezuinig en veilig toestel
  • Lage stookkosten en comfortabel wooncomfort

CV-ketel huren bij A. Ploem

Kiest u ervoor om een verwarmingsketel te huren bij A. Ploem dan geniet u naast de bovengenoemde voordelen van nog veel meer voordelen. Zo krijgt u bij ons een gratis thermostaat en een veiligheidspakket. Wij bieden naast het periodieke onderhoud een 24/7 storings service. Dit houdt in dat wij 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u klaar staan en wordt u altijd binnen 12 uur geholpen. Dit is natuurlijk allemaal bij de prijs inbegrepen.

Bent u geïnteresseerd in het kopen of huren van een cv ketel via A Ploem, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 045 567 69 69. Onze medewerkers zijn meer dan bereid u te informeren en te helpen bij uw keuze. Wij zijn actief in heel Limburg.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.