Airco in huis plaatsen

Er zijn veel factoren waar u op moet letten bij het kopen of huren van een airco. Denk aan de isolatie van uw huis, ramen, plat dak, etcetera. Wij kunnen u hierover advies geven.

Met de juiste airconditioning krijgt u pas echt slaapcomfort. De slaapkamer blijft de hele nacht lekker fris en de muggen blijven op afstand. Door een goede luchtfilter is een airconditioner ook geschikt voor mensen met astma en allergieën. En wist u dat een airco niet alleen geschikt is om te koelen in de zomermaanden, maar ook om de kamer te verwarmen in de wintermaanden?

Stille airco in huis bouwen

Tegenwoordig zijn de airconditioning systemen zo stil dat het qua geluid niet eens meer wordt opgemerkt dat er een airconditioner áán staat. Het geluid van een airco wordt uitgedrukt in dBA.

Airco zonder herrie in de slaapkamer

Het geluid van een airco wordt uitgedrukt in dBA. Houd er rekening mee dat een decibel meer of minder veel kan schelen voor je nachtrust. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar kijk naar de airconditioning systemen die zo stil zijn dat het qua geluid niet eens meer wordt opgemerkt dat er een airconditioner aan staat.

Wat kost airco in huis?

Kiest u voor een airco in huis zonder buitenunit, dan kan je je verwachten aan lagere prijzen dan modellen met een buitenunit. Dan is er ook nog verschil in keuze mét buitenunit of zónder buitenunit die de prijscategorie bepaalt. Bij airco's zonder buitenunit worden er 2 roosters voor de aanvoer en afvoer van de lucht geplaatst. Het plaatsen van een vaste airco is dan ook redelijk vlot.

Kiest u voor een airco mét buitenunit, dan worden er 2 verschillende onderdelen geplaatst en dan betaal je dus voor deze onderdelen. Een buitenunit is misschien niet mooi om te zien, maar minimaliseert wél het geluidsoverlast. Deze laatste wordt ook wel een Split unit genoemd.

Split unit aan huis bouwen

Een Split unit heeft zowel een binnen unit als een buiten unit, die met elkaar in verbinding staan. Voor de slaapkamer is het belangrijk dat je kiest voor een stille airco. Er zijn veel verschillen in de geluidsproductie van airco units. De buiten unit doet het zware werk en die staat buiten. De lawaaierige onderdelen komen dus buitenshuis. Op die manier heb je binnen minder last van geluidshinder. Dit is afhankelijk van welke prijsklasse airconditioning je kiest.

Airco laten installeren in de slaapkamer?

Waar kunt u de binnenste unit het beste laten plaatsen? U heeft voldoende ruimte en een verticaal stuk muur nodig om de unit op te hangen. De wand moet uiteraard ook stevig genoeg zijn om het gewicht van het binnenste gedeelte van het systeem te kunnen dragen. Laat een van onze expert hier naar kijken vooraleer u een airco aanschaft bij ons.

Het lijkt een heel gedoe om split airco aan huis aan te leggen. Maar twee ervaren installateurs van A. Ploem zijn een paar uurtjes bezig. Na de installatie, profiteert u meteen van de verkoeling van het airconditioning systeem.

Servicecontract airco aan huis

Ook na de aankoop van de airco kunt u bij ons terecht. Wij staan voor snelle service en goed onderhoud. De airco wordt jaren lang door onze professionals onderhouden wanneer u een contract met ons afsluit. Dit contract heeft alleen maar voordelen, waaronder ook 5 jaar garantie en een airconditioning die tientallen jaren meegaat. Ook wanneer er een storing is, wordt het probleem snel en vakkundig door een van onze monteurs verholpen.

Airconditioning in huis

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.