Worden de radiatoren niet goed warm of maken ze een borrelend geluid?

Dan is het tijd voor het ontluchten en bijvullen van de verwarmingsinstallatie

Als je radiotatoren onverwacht begint borrelen of niet warm wordt kan dit een teken zijn dat er lucht in het systeem zit. Gelukkig zijn het ontluchten en bijvullen van je CV-ketel eenvoudige oplossingen die je zelf kunt uitvoeren. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je deze problemen aanpakt, en vergeet niet, we hebben handige instructiefilms voor zowel het bijvullen als het ontluchten van je CV-ketel op onze website.

Stap voor Stap CV-ketel ontluchten:

  1. Schakel je CV-ketel uit: Veiligheid voorop! Zorg ervoor dat je CV-ketel is uitgeschakeld en volledig is afgekoeld voordat je begint met het ontluchten.

  2. Zoek de ontluchtingsklep: Ga op zoek naar de ontluchtingsklep op je radiatoren. Dit is meestal een klein ventiel aan de bovenkant van de radiator.

  3. Gebruik de juiste gereedschappen: Pak een ontluchtingssleutel en draai voorzichtig de ontluchtingsklep open. Je zult een sissend geluid horen wanneer de lucht uit het systeem wordt vrijgelaten.

  4. Controleer de druk: Terwijl je de radiatoren ontlucht, is het verstandig om de druk van je CV-systeem te controleren. Dit kun je doen door naar de drukmeter op je ketel te kijken.

Stap voor Stap CV-ketel bijvullen:

  1. Sluit de ontluchtingsklep: Zodra er water uit de ontluchtingsklep begint te stromen, sluit je deze voorzichtig af.

  2. Gebruik een vulslang: Gebruik een vulslang om water toe te voegen aan de ketel. Controleer regelmatig de drukmeter terwijl je bijvult om de juiste druk te handhaven.

  3. Controleer op geluiden: Nadat je de CV-ketel hebt bijgevuld en de radiatoren hebt ontlucht, schakel je de ketel weer in en luister je naar eventuele geluiden. Als het tikken of borrelen is verdwenen, heb je met succes lucht uit het systeem verwijderd.

Bij A.Ploem begrijpen we hoe belangrijk het is om een goed werkende CV-ketel te hebben, vooral in de koudere maanden. Als je CV-ketel onverwachte geluiden maakt, aarzel dan niet om deze stappen te volgen om het probleem op te lossen. En vergeet niet, als je meer visuele begeleiding nodig hebt, bekijk dan onze handige instructiefilms over het bijvullen en ontluchten van CV-ketels op onze website. Zo houden we jouw huis warm en comfortabel, het hele jaar door.

Natuurlijk zijn wij er ook altijd als je hulp hierbij nodig hebt: www.aploem.nl/contact

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.