Waarom een CV-onderhoudscontract bij een CO-vrij gecertificeerd bedrijf van belang is

Nieuwe Normen, Nieuwe Verplichtingen

Sinds 1 april 2023 gelden er strenge nieuwe regels voor het installeren en onderhouden van cv-ketels, geisers, gashaarden, en -kachels. Deze voorschriften, vastgelegd in de bouwregelgeving, hebben als primair doel jouw veiligheid te waarborgen.

CO-vrij certificaat als standaard
Een opvallende verandering is dat enkel bedrijven met een CO-vrij certificaat nog aan jouw gasverbrandingsinstallatie mogen werken. Deze verplichte certificering, ingevoerd in 2023, staat garant voor veiligheid en professionaliteit.

Onderhoudscontract: De sleutel tot duurzaam comfort
Naast deze nieuwe regelgeving, benadrukken wij het belang van een onderhoudscontract voor jouw cv-ketel. Hier zijn enkele redenen waarom dit een essentiële investering is:

Verlengde Levensduur: Door regelmatig onderhoud kan jouw cv-ketel langer efficiënt blijven functioneren, waardoor je investering in het systeem wordt gemaximaliseerd.

Energie-efficiëntie: Goed onderhoud verbetert de energie-efficiëntie van jouw verwarmingssysteem, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je energierekening.

Veiligheid voorop: Een goed onderhouden cv-ketel minimaliseert de kans op storingen en beperkt het risico op koolmonoxidelekkages, wat van vitaal belang is voor de veiligheid van jouw pand en de bewoners.

Voorkomen van Onverwachte Uitval: Met een onderhoudscontract voorkom je ongeplande uitval van je verwarmingssysteem, vooral op momenten dat je het het hardst nodig hebt.

Verantwoordelijkheid en samenwerking
Als eigenaar en/of bewoner van een huis ben je nu zelf verantwoordelijk voor jouw cv-ketel, geiser, gashaard of -kachel. Dit omvat niet alleen de verantwoordelijkheid voor onderhoud, maar ook voor installatie en reparatie. Het is vanaf 2023 verplicht om hiervoor een gecertificeerd bedrijf in te schakelen, met het CO-vrij certificaat als bewijs van naleving.

Gemeenschappelijke rookgasafvoer en verbrandingsluchttoevoer
Woon je in een pand met gedeelde rookgasafvoer? De Vereniging Van Eigenaren (VVE) of de verhuurder is verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. Het is cruciaal dat zij een gecertificeerd installatiebedrijf inschakelen voor regelmatige controles en goedkeuring.

Herkenning van gecertificeerde bedrijven
Let op het CO-vrij logo om gecertificeerde installateurs te herkennen. Vraag hiernaar bij de installateur, aangezien zij verplicht zijn dit te tonen. Gecertificeerde bedrijven zijn ook te vinden in het 'register gasverbrandingsinstallaties' op www.tlokb.nl/register-gasverbrandingsinstallaties.

Veiligheid heeft een Prijs – maar het is het waard
Een CO-vrij certificaat krijgt een installatiebedrijf niet zomaar. Monteurs ondergaan specifieke opleidingen, bedrijfsprocessen worden aangepast en er wordt geïnvesteerd in gespecialiseerde meetapparatuur. Bovendien worden bedrijven regelmatig gecontroleerd om aan de wettelijke eisen te blijven voldoen.

Kies voor veiligheid met A.ploem
Bij A.ploem begrijpen we dat jouw veiligheid en comfort centraal staan. Daarom bieden wij niet alleen hoogwaardige onderhoudscontracten voor jouw cv-ketel, maar beschikken we ook over het essentiële CO-vrij certificaat. Kies bewust, kies voor veiligheid. Neem vandaag nog contact met ons op voor betrouwbare installatie en onderhoud van jouw gasverbrandingsinstallatie - met jouw veiligheid als onze hoogste prioriteit.

cv-ketel-kopen-parkstad-koolmonoxidevrij

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.