Waarom nu je CV vervangen en niet wachten tot 2026? Slim, duurzaam en betaalbaar!

Nieuwe Normen, Nieuwe Verplichtingen

Aanvulling 2024.05.17: Met de komst van een nieuw kabinet lijkt de warmtepomp verplichting op de lange baan te zijn geschoven en is een deel van onderstaande tekst achterhaald. We hebben ervoor gekozen om de tekst, met deze aanvulling / nuance, online te laten staan zodat er informatie over deze wet-en regelgeving beschikbaar blijft.

---


In de nieuwsberichten heb je vast en zeker al iets gehoord over de veranderingen die er op CV gebied aan staan te komen. Wij lichten de veranderingen én ons advies graag aan je toe in deze blog. Verdere vragen? Natuurlijk zijn we er ook als je hierover een persoonlijk (advies) gesprek wilt.

Je CV-ketel is essentieel voor een comfortabel thuis, maar met de aankomende veranderingen in 2026 is het verstandig om nu actie te ondernemen. Waarom? We leggen het uit!

Nu heb je nog de keuze
Het lijkt erop dat je keuze vanaf 2026 beperkt wordt: het simpelweg vervangen van een CV is dan geen optie meer. Nu heb je die keuze nog wel. Dit betekent niet dat je niet hoeft na te denken over meer duurzame alternatieven maar er zijn gewoon simpelweg situaties waarbij een CV nog altijd de beste oplossing lijkt te zijn. Vanaf 2026 vervalt deze keuze echter, en dat zou erg jammer zijn als jouw situatie daar nu net wel om vraagt.

Toekomstgerichte betaalbaarheid
Nu je CV upgraden betekent dat je kunt kiezen voor een standaardoplossing (de CV) zonder de verplichting van een (duurdere) hybride of full electric warmtepomp. Maar denk vooruit! Met het oog op duurzaamheid en de verwachte leveringsproblemen van warmtepompen in de toekomst, is dit het ideale moment om te kiezen voor een hybride oplossing. Nu investeren betekent later besparen.

Vermijd toekomstige duurdere opties
Vanaf 2026 zijn de opties waarschijnlijk beperkt tot het investeren in een hybride systeem of een volledig elektrische warmtepomp. Beide zijn aanzienlijk duurder dan een traditionele CV-ketel. Door nu al te kiezen behoud je flexibiliteit in het maken van jouw keuze. En zelf de keuze hebben is toch altijd net iets fijner dan hiertoe verplicht te worden, vind je niet?

Waardevermeerdering van je huis
Een modern, energie-efficiënt verwarmingssysteem verhoogt niet alleen het comfort maar ook de waarde van je huis. Met een geüpgrade systeem ben je aantrekkelijk voor toekomstige kopers en geniet je nu al van de voordelen. 

Kortom: wachten tot 2026 betekent geconfronteerd worden met beperktere en mogelijk duurdere opties. Door nu je CV te vervangen door een nieuwe CV óf een hybride, kies je voor een betaalbare oplossing die je huis voorbereidt op de duurzame toekomst. Dit is niet alleen een slimme keuze voor je huis en portemonnee, maar ook een stap vooruit in duurzaam wonen.

Benieuwd naar ons advies in jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op en onze adviseurs leggen je alles haarfijn uit.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.