Je woning verduurzamen met de daarvoor beschikbare subsidies: wij zetten ze op een rijtje

2023 10 woning verduurzamen

Je huis verduurzamen kan flink wat kosten met zich meebrengen, maar gelukkig heeft de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld om het financieel aantrekkelijker te maken. Hier vind je informatie over beschikbare subsidies voor jouw duurzaamheidsproject.

1. ISDE: Investeringssubsidie Duurzame Energie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voorziet in financiële steun voor projecten zoals zonneboilers, warmtepompen en aansluitingen op het warmtenet. Voor 2023 is er een budget van maar liefst €350 miljoen beschikbaar. Bekijk hier of de ISDE subsidie voor jouw situatie beschikbaar is.

2. Extra Subsidie met Isolatie

Het combineren van duurzaamheidsprojecten met isolatie levert je nog meer subsidie op. Isolatieprojecten omvatten vloer-, gevel-, dak- en glasisolatie, en ook spouwmuurisolatie. Bekijk alle details op de website van de rijksoverheid.

3. Subsidie voor Elektrische Kookplaten

Vanaf 1 januari 2023 is er zelfs subsidie beschikbaar voor de aanschaf van elektrische kookplaten, onder bepaalde voorwaarden, zoals aansluiting op het warmtenet en installatie door een (elektrotechnisch) installatiebedrijf. Alle informatie vind je hier.

4. Lokale Subsidies Samen met ISDE

Naast landelijke subsidies zijn er ook lokale subsidies beschikbaar in verschillende gemeenten. En het goede nieuws is dat je deze lokale subsidies kunt combineren met de ISDE-subsidie voor nog meer financieel voordeel. Ontdek welke subsidies beschikbaar zijn in jouw gemeente via de energiesubsidiewijzer.

5. SVVE: Subsidieregeling voor Verenigingen van Eigenaren

Vanaf 2023 kunnen verenigingen van eigenaren, wooncoöperaties en woonverenigingen profiteren van de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaren (SVVE). Dit omvat subsidies voor verduurzamingsprojecten, energieadvies en oplaadpunten voor elektrische auto's. Bekijk alle informatie hier.

6. Subsidie voor Duurzaamheid en Onderhoud Huurwoningen (SVOH)

Verhuurders die hun huurwoningen willen verduurzamen, kunnen gebruikmaken van de SVOH-regeling tot en met 31 december 2025. Per woning kun je maximaal €6.000 subsidie ontvangen. Alle details zijn hier te vinden.

Meer advies hierover of kijken of de bestaande installatie wel de meest duurzame is? Neem dan contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.